zondag 19 december 2010

Een beetje zomer in de winter

Hier is ze dan, m'n nieuwste Tilda creatie! Dit keer uit het zomerboek van Tilda. Voor mij een nieuw model om mee te werken en dat was best even wennen zo af en toe!

Toen ik het stofje van de rok zag wist ik meteen dat ik hier dit rokje mee wilde maken. Ik vond de kleuren zo mooi en de stof viel ook nog eens zo soepel! Het is een katoen en zijde mix. Wat een prachtige print niet! Ja soms ben ik echt wel eens een beetje "verliefd" op stof. Wel twijfel ik nog een beetje of de combinatie van het lijfje en de rok goed samengaat. Het is niet lelijk, maar kan beter.



Wat ik wel handig vind aan dit model is dat het lijfje en een groot gedeelte van de armen en benen van een andere stof zijn gemaakt. Niet alleen vind ik dit een hele leuke uitstraling geven, maar het scheelt ook nog eens gigantisch in de huidstof. Nou gebruik ik geen orginele huidstof (ik ben het er mee eens, die is erg mooi, maar €20,- per meter gaat mij iets te ver), maar van de stof die ik heb, heb ik wel een beperkte voorraad.




Ik blijf alleen wel een beetje moeite hebben met het opvullen. Hoe strak moet dat nou? Ik blijf bijvoorbeeld een kreukel in haar hals houden. Dat zie ik bij anderen dan weer niet. Of gebruik ik het verkeerde materiaal? Ik vul op met stroken fiberfill. Iemand nog tips?




Ik merk wel dat ik meer handigheid krijg in het aanzetten van armen. Dat moest ook wel want de armen zijn hier vol in beeld en worden niet bedekt met een kledingstuk.



Al met al ben ik best tevreden over het resultaat (ik ben altijd heel kritisch naar mijzelf toe ;-) Wel vind ik het een groot formaat pop. Maar dat maakt het wel erg leuk al ze zit. Als ik straks eindelijk al m'n kerstkaarten af heb (ja ik heb dan wel een beslissing gemaakt, ik blijf er echter tegen aan hikken), heb ik al een volgend project op het oog! Op het internet zag ik namelijk een hele leuke liggende tilda teckel voorbij komen. Helemaal mijn ding!!!!!!!

Groetjes,

6 opmerkingen:

  1. Ik vind haar prachtig en heel knap gemaakt, ik doe het je niet na!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey An,

    Morgen komt er een belletje...! Ik vind je tilda weer erg leuk. Je dubio over het topje met de rok kan ik wel een beetje begrijpen, maar ff geen creaidee om iets anders te bedenken! Wel leuk zo dat witte van de legging erbij... hij is weer superleuk geworden!

    En toch aan de kerstkaartjes...was de mijn al gearriveerd! Je was 1 van de 4 gelukkige die een gemaakte kreeg haha...zoveel inspiratie/zin had ik voor kerstkaarten dit jaar!

    tot snel,
    Liefs Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat is ze mooi, ik vind je stofjes erg mooi.
    Ze is gewoon Super. fijne week groetjes Esther.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw An, je Tildapop ziet er echt geweldig uit! Knap gedaan hoor! Je cakejes zien er ook echt om op te eten uit! Wat leuk bedacht ook!! Groetjes Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi An,
    Ik vind het altijd zo knap om een tildapop in elkaar te zetten. Ook deze is weer prachtig geworden.

    Ook wil ik je hele gezellige feestdagen toewensen en alvast de beste wensen voor het nieuwe jaar!

    Groeten,
    Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo An,
    Wat een schitterende Tilda pop heb je gemaakt zeg. En dan de stof van de rok......wauw, heel erg mooi!
    Ik vul mijn maaksels altijd met fiberfil, bv. van het merk panda, of gewoon wat je op de markt bij een fourniturenkraam kan kopen.
    En dan doe ik het meestal flink stijf, kijk even of erbij moet of eruit, en dan naai ik het dicht.
    Wat heb je de armen er mooi aangezet zeg. Dat is ook een heel precies werkje.
    Ik wens je hele fijne dagen toe,
    liefs Ester

    BeantwoordenVerwijderen