zondag 8 augustus 2010

En we noemen haar..........

Ik ben altijd al een ontzettende CreaBea geweest met een voorliefde voor bijna alles wat creatief is. Van aquarelleren tot groen decoraties. In dat laatste heb ik zelfs workshops gegeven, maar dat staat nu even op een laag pitje.

Maar ik heb ook altijd al een voorliefde gehad voor het werken met stof en de naaimachine. Al bloghoppend kwam ik afgelopen week op verschillende blog's met leuke Tilda creaties. Daardoor herinnerde ik me dat ik ook nog zo'n boek in de kast had staan. Je snapt het, mijn naaimachine is niet langer meer werkeloos!

Zie hier mijn eerste Tilda pop!

En dat in twee dagen! Ik ben erg trots op het resultaat! Ik dacht dat het erg moeilijk was om zo'n pop te maken, maar het is me best meegevallen! Je moet even wat dingen uitvinden, zoals hoe zet ik de armen aan en hoe krijg is twee vlechtjes, want het boek is daar niet altijd even duidelijk in. Althans, dat vind ik!

Omdat ik niet gelijk te hard van stapel wilde lopen en wilde kijken of ik het leuk vond, heb ik niet gelijk allerlei originele Tilda stoffen en toebehoren gekocht. Het resultaat vind ik er niet minder om!

Haar haren zijn van een bolletje wol en haar huid van linnen. Haar wangen dankt ze aan de lippenstift van m'n moeder en haar oogjes zijn met viltstift gemaakt. Haar jurk heb ik vervaardigd uit een stukje katoen dat ik nog over had met een sierbandje.


In het boek staat aangegeven dat je de jurk en ook de broek aan het lijf moet vastnaaien. Dat zag ik niet zo zitten. Het lijkt mij namelijk wel grappig om haar met kerst een heel ander outfit te geven dan in de zomer. In haar broek heb ik dan ook een tunnel genaaid met een striklint erin en haar jurk is een overslag jurk met linten geworden.

Geen idee of ik haar nog een naam geef. Ik zat te denken aan Bep of Beppie, maar ik denk dat het voorlopig Pop wordt.Ik denk dat ik hierna maar een aardbei van stof ga maken. Ik doe dingen graag in omgekeerde volgorde, eerst het moeilijke dan het makkelijke! Het scrappen zal ik niet vergeten, ik heb uiteraard nog genoeg spullen staan! Maar waarschijnlijk zal er wel wat meer afwisseling zijn tussen papier en stof!

2 opmerkingen:

 1. Hey Anita,

  Mooi hoor die pop! Weer erg creabea zie ik haha! Dat gaat mij niet helemaal lukken, zeker niet zonder een naaimachine! Ik vind haar erg schattig, vooral die haren! De kleren zijn trouwens erg goed gelukt! lekker zomers! Zou haar ook willen "verkleden", dus maar goed dat je het niet vast hebt genaaid!

  Ik had nog even gekeken voor workshops...misschien een volgende keer een workshop derwent?!

  Groetjes Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, bedankt voor je reactie op mijn blog! Ik vind jou allereerste Tilda ook erg goed gelukt!! Ik ben benieuwd naar de volgende Tilda's ;)
  Groetjes,
  Anne

  BeantwoordenVerwijderen